SAN | São Paulo´s Red Bull Station Creative Space, Brazil

ClientRed Bull Station Creative Space
DateSão Paulo, Brazil. 2019

Red Bull Station Creative Space. The residual area taken into account suffers a general isolation from to the urban fabric and the flows of people. The presence of a cultural center and a raised pedestrian path have directly addressed the intervention strategy. The punctual space therefore sees the opportunity of a vertical connection through stepped spaces that can be adopted by the cultural center itself with different functions achievable outdoors. The new structure offers a direct connection as well as flexible public environments that can be modified. The modular elements are equipped with an overlying terrace space and a covered interior space. The latter can take on always different proportions thanks to the easy mobility of the panels that make up the floors.

This is an attempt to grasp, from the mistakes, the opportunity to experiment and give breath to urban transformations, to rethink a narrative of the metropolis, starting from the body and his perception, the public world made of events rather than obstacles, of organized density rather than of efficient generality (Creative spaces). Structures, conscious of constructive and spatial logics, easy to assemble and disassemble, ready to be multiplied and adapted to the various complexities. Projects of the mutability, of the rapid change by users, for an optimized growth of a form of life made in the place.