Billow, Baghdad design centre, Iraq

ClientBaghdad design centre
DateBaghdad, Iraq. 2019

Billow glows in the beautiful sandy sky of Baghdad, its roots are within the ground but it keeps flaying, dancing with the warm winds, creating a floating minaret that guides people to a new era of the historical city.

Hundreds of translucent tensile curtains (effect billow) are what defines the outer skin for the project a wooden structure is framing the curtains as itraises above the existing old facade, this skin all ows a gradual transition between a city so rich in traditions, history culture and customs with the most modern technologies and design that could be exhibited inside.

A glass core inside the tensile skin defines the indoor space for the design center where different working and exhibition activitiest take place, the curtains covers the core as it protect it from the direct sun light but allowes enough daylight to lighten the space up.

The core detaches from the ground a few meters to leave the ground floor a large open space where there may be exhibitions, events or simply where you can laze and stop from the intense rhythms of the city.